Снимка: БулфотоМинистърът на вътрешните работи Христо Терзийски коментира създалотото се напрежение

...
Снимка: БулфотоМинистърът на вътрешните работи Христо Терзийски коментира създалотото се напрежение
Коментари Харесай

Христо Терзийски: Няма как пенсионер да бъде глобен за това, че си е купил хляб в 10,30 часа

Снимка: Булфото

Министърът на вътрешните работи Христо Терзийски разяснява създалотото се напрежение след заповедта пенсиенери да пазарят от магазини и аптеки от 8 до 10 часа.

Както е изнестно, заповедта за " зелените коридори " за извършване на покупки в магазини и аптеки от пенсионери единствено сред 8:00 и 10:00 часа провокира безпорядък.

Терзийски обаче беше безапелационен, че няма по какъв начин пенсионер да бъде санкциониран за това, че си е купил самун в 10:30 часа.

" Глоби ще се постановат, едвам откакто се отправени няколко предизвестия към несъмнено лице ", съобщи той пред Нова тв.

По думите му главен инструмент на Министерство на вътрешните работи ще бъде отправянето на предизвестие.

" Първо се насочва устно такова. Ако това противоправно действие не стопира, можем да издадем писмен протокол. Едва по-късно, в случай че човек е настойчив да нарушава разпоредбите, може да се пристъпи към глоба, която е планувана в наредбите ", изясни той.

Относно заповедта на здравния министър за " зелен кулоар " за пенсионерите, Терзийски изясни, че защитата в магазина няма право да ни желае персонални карти. Министърът няма и информация за сигнали, че възрастни хора не желаят да напущат комерсиалните обекти след 10 часа.

" Заповедите на министъра на опазването на здравето са, с цел да се наложи един ред, а ние сами би трябвало да предприемем ограничения. Щом РЗИ сътвори наставление за карантина, ние би трябвало да сме задоволително виновни да ги съблюдаваме. Постоянно вършим инспекции за работното време, за спазването на карантина ", увери вътрешният министър.

Той изясни, че от началото на месеца са издадени над 10 хиляди разпореждания за неспазване на ограниченията, пише .

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР